Energian säästöä syksyllä ja talvella

Energiavallankumouksesi alkaa ikkunasta

DUETTE®-kangasvekkikaihdin suojaa kesällä liialta kuumuudelta ja vähentää ilmastointilaitteen käytön tarvetta. Mutta ei tässä tarpeeksi: Kylmempinä vuodenaikoina DUETTE®-vekkiverho estää auringon päivällä lämmittämiä huoneita viilentymästä öisin – tyylikäs tapa lämmöneristykseen, jolla voit säästää lämmitysenergiaa ja siten silkkaa rahaa. Olosuhteista riippuen ikkunan lämpöhäviötä voidaan vähentää 46 %:lla ja saavuttaa 51 %:n lämmityskustannussäästö. Hyödynnä DUETTE® -energiansäästölaskuriaja laske omat säästömahdollisuutesi!


Syyt lämpöhäviöön kylmänä vuodenaikana

Kun ulkona tulee kylmä, myös rakennukset viilenevät nopeasti. Lämpö häviää yleensä ikkunan kautta, etenkin jos ikkunat on huonosti eristetty. Oikeanlaisen ikkunan valinnan lisäksi voi tehdä myös muuta edesauttamaan lämmön pysymistä huoneessa ja pitämään siten lämmityskustannukset kohtuullisina.


DUETTE®-kangasvekkikaihdin kylmäsuojana

DUETTE®-kangasvekkikaihdin muistuttaa rakenteensa vuoksi hunajakennoa. Ainutlaatuisen kennorakenteensa ansiosta DUETTE®-kangasvekkikaihdin toimii kuin luonnollinen ilmatyyny ja toimii siten eristyksenä sisätilojen ja ikkunapinnan välillä: Kesällä helle pysyy ulkona ja lämpö talvella pidempään sisällä.

Kaikki DUETTE®-kankaat on merkitty DUETTE® -energiamerkinnällä, jonka avulla heti ensi silmäyksellä näkee kuinka kangas säästää lämmitysenergiaa, eristää auringonpaahteen ja tämän lisäksi vielä vaimentaa ääntä huoneessa.

Wabeplissee - Waben als Dämmpolster

 


Jos haluat laskea DUETTE®-kangasvekkikaihtimen tuoman energian säästön omien huoneidesi mukaisesti, käytä apuna DUETTE® Energiansäästölaskuri.

DUETTE®-kangasvekkikaihtimen positiiviset vaikutukset selkiytyvät parhaiten esimerkin avulla:

Lähtötilanne: Erillistalo, makuuhuone (ei ilmastointilaitetta), ikkunapinta-ala 50 % suhteessa huoneen seinään, DUETTE®-kangasvekkikaihdin asennettu ikkunasyvennykseen (ikkuna on itään):

Energian säästö syksyllä ja talvella lyhyesti:
  • Kylmäsuoja: Talvella ikkunan lämpöhäviö vähenee 46 %:lla
  • Lämmitysenergia säästö jopa 51 % mahdollinen.
  • Aurinko- ja hellesuoja: kesällä ikkunan lämmönjohtokyky vähenee jopa 78 %:ia; ilmastointilaitteiden ja tuulettimen käyttämä energia säästyy