Suunnittelu ja toiminta

Ainutlaatuinen ikkunaverho, jossa on lukuisia toimintoja

DUETTE®-kangasvekkikaihdin – ainutlaatuisen ikkunaverhon ja monipuolisten ominaisuuksien yhdistelmä. DUETTE -vekkiverhot täydentävät tyylikkään ja persoonallisen sisustuksen. Täältä saat tietoja, kuinka DUETTE®-kangasvekkikaihtimen ominaisuudet voidaan yhdistää vastaamaan suunnitelmia.

Lisätietoja antavat mielellään lähialueesi jälleenmyyjät.


Valosuoja

Pehmeällä valolla lumoava tunnelma

DUETTE®-kankaat huolehtivat kaksinkertaisen valonsuodatuksensa ansiosta kirkkaina aurinkoisina päivinä erityisen pehmeästä ja tasaisesta valaistuksesta. DUETTE®-kangasvekkikaihdin täyttää huoneet kodikkaalla ja miellyttävällä tunnelmalla.

Perinteisissä ikkunoiden ja lasiovien kaihtimissa narut kulkevat yleensä reikien kautta, joista auringonvalo pääsee läpi. Näin piirtyy häiritseviä valopisteitä lattiaan, seinille ja huonekaluihin. DUETTE®-kangasvekkikaihtimella nämä kaikki valopilkut yksinkertaisesti katoavat. Narut ja mekanismi kulkevat yksinomaan vekkikaihtimen sisällä. Pieni yksityiskohta, jolla on iso merkitys. Näin DUETTE®-kangasvekkikaihdin on elegantti vaihtoehto perinteisille verhoille ja laskoskaihtimille!

Ominaisuudet lyhyesti:
 • Miellyttävä tunnelma myös kirkkaina kesäpäivinä
 • Tehokas häikäisysuoja
 • Piilotettujen narujen ansiosta ei häiritseviä valopisteitä
 • DUETTE®-päivä/yö-yhdistelmä: erilaiset kangaslaadut, läpikuultavista täysin pimentäviin, tarjoavat lukuisia mahdollisuuksia
 • Huoneiden luotettava pimennys

Näkösuoja

Kaunein tapa pitää yksityinen yksityisenä

Näkösuoja sinne missä tarvitaan omaa rauhaa – siinä on varmasti tärkein haaste, jonka jokainen asettaa DUETTE®-kangasvekkikaihtimelle. Tätä varten on olemassa suuri valikoima erilaisia kangaslaatuja jokaista tarkoitusta varten, läpikuultavasta täysin pimentävään.

Erityisen tehokas DUETTE®-kangasvekkikaihdin on päivä/yö-yhdistelmänä, jossa on yhdistetty kaksi eri kangaslaatua: Jo päivällä puoliläpikuultava DUETTE®-kangas suojaa tehokkaasti ohikulkijoiden uteliailta katseilta. Yöllä pimentävä kangas pitää huolen siitä, ettei kukaan varmasti näe ikkunasta sisään.

Näin DUETTE®-kangasvekkikaihdin täyttää näkösuojalle asetetut vaatimukset täydellisesti tyylillä ja eleganssilla. Kuten muissakin kangasvekkikaihtimen eduissa myös elegantti ulkonäkö on kennorakenteen ansiota. Kaksikerroksisuutensa ansiosta kummankin kangaslaadun vekit säilyttävät tasaisen muotonsa – myös isoissa ikkunoissa ja erikoisissa ikkunatyypeissä.

Ominaisuudet lyhyesti:
 • Täydellinen näkösuoja kaikkiin tiloihin
 • Saatavana erilaisia kangaslaatuja, läpikuultavista pimentäviin
 • Erityisen tehokas on DUETTE®-päivä/yö-yhdistelmä, jossa on yhdistetty kaksi eri kangaslaatua
 • Sopii useimpiin ikkunatyyppeihin
 • Optimaalinen yksityisyyden suoja

Aurinkosuoja

Ulkona helle, talossa miellyttävä sisäilma

Kun ulkona on kesähelle, DUETTE®-kangasvekkiverho pitää huolen viileydestä sisällä. Se suojaa ilmataskuillaan auringonvalolta, voimakkaalta lämpösäteilyltä, vahingollisilta UV-säteiltä ja vähentää ikkunan lämmönjohtokykyä.

Fraunhofer-instituutin tutkimuslaitos (IBP) vahvistaa, että DUETTE®-kangasvekkikaihdin voi ikkunatyypistä, huoneesta, ilmansuunnasta ja kankaan laadusta riippuen kuumana kesäpäivänä vähentää ikkunan lämmönjohtokykyä jopa 78 %.

Kalliiden ja energiaa kuluttavien ilmastointilaitteiden tai virtaa syövien tuulettimien sijaan DUETTE®-kangasvekkikaihtimen avulla voidaan säästää energiaa jopa 250 W/m². Näin kaihtimen ainutlaatuisten ilmataskujen eristävä vaikutus toimii myös kesällä.

Oli sitten ikkunoissa, parveke- tai terassiovissa tai isoilla lasiseinillä: DUETTE®-kangasvekkikaihdin on täydellinen vaihtoehto tavallisille aurinkosuojakaihtimille. Sisällä oleva aurinkosuoja on erityisesti uusissa tai remontoiduissa rakennuksissa hyvä vaihtoehto perinteiselle ulkona olevalle aurinkovarjostimelle.

* Fraunhofer-instituutin IBP-raportti ESB-004/2011 HOKI. Tutkimuksessa tutkittiin DUETTE® -kangasvekkikaihtimen tehokkuutta eri ikkunatyypeillä, mukana myös uusinta tekniikka olevat lämpölasiset ikkunat.

Ominaisuuksia lyhyesti:
 • Suojaa tehokkaasti kuumuudelta
 • UV-säteiden tehokas suodatus
 • Vähentää ikkunan lämmönjohtokykyä jopa 78 %*
 • Energian säästö jopa 250 Watt/m²

Energian säästö

Energiavallankumouksesi alkaa ikkunasta

Monissa taloissa ikkunat ovat lämpöhäviön kannalta heikko kohta, niiden kautta katoaa iso osa arvokkaasta lämmöstä. DUETTE®-kangasvekkikaihtimen ainutlaatuinen ilmatasku toimii myös talvella kuin luonnollinen ilmatyyny.

Talvella aurinkovoimaa voidaan käyttää huoneiden energiaa säästävään lämmitykseen. Öisin DUETTE®-kangasvekkikaihdin ikkunassa toimii täydellisenä eristeenä kylmää vastaan suojaten huoneita viilentymiseltä.

Fraunhofer-instituutin tutkimus* vahvistaa, että DUETTE®-kangasvekkikaihdin vähentää ikkunan lämpöhäviötä 46 %:lla. Tämä mahdollistaa jopa 51 %:n lämmitysenergian säästön. Lämmityskustannusten säästön laskentaan on käytettävissäsi DUETTE® energiansäästölaskuri. Lisätietoja aiheesta löydät täältä.

*Fraunhofer IBP-tutkimus ESB-004/2011 HOKI

Energian säästö lyhyesti:
 • DUETTE®-ilmatasku toimii kuin luonnollinen ilmatyyny
 • Tuntuva eristys kylmää vastaan
 • Jopa 46 %:ia pienempi lämpöhäviö talvella
 • Näin vältetään paljon kustannuksia ja energiaa kuluttavan ilmastointilaitteen käyttö
 • Todistettava lämmityskustannusten säästö – voidaan laskea DUETTE® energiansäästölaskurilla

Akustiikka

Täydellinen ympäristö – myös korville

DUETTE® -kangasvekkikaihdin ei paranna vain sisäilmaa, vaan on myös ilo silmälle sekä optimaalinen valo-, näkö- ja aurinkosuoja. Kaihdin parantaa huoneen akustiikka ääntä vaimentavan ominaisuutensa ansiosta. Oleskelu- ja kuuntelumukavuus huoneessa lisääntyy merkittävästi.

Oli kyseessä sitten asuinhuoneet, toimistot, luokkahuoneet, konferenssitilat, lääkärin vastaanottohuoneet, kanttiinit eli kaikki tilat joissa huoneen kaiku pitää vaimentaa, asiantuntijat suosittelevat DUETTE®-kangasvekkikaihtimen käyttöä. Fraunhofer Institut -tutkimuslaitoksen suorittama tutkimus* vahvistaa, että tehokas äänenvaimennus (ei pidä sekoittaa äänieristykseen) on jopa 45 %.

Näin epämiellyttävä resonanssi, joka syntyy kun käytetään sellaisia pintamateriaaleja kuin pintabetoni, lasi ja metalli, pienenee tehokkaasti. Toisin kuin perinteisissä akustiikkatoimenpiteissä DUETTE®-kangasvekkikaihdin on helposti muunneltavissa.

Akustiikka lyhyesti:
 • Tehokas ja mitattavissa oleva äänenvaimennus jopa 45 %*
 • Pienentää epämiellyttävää kaikua huoneessa
 • Ihanteellinen toimistojen, neuvotteluhuoneiden, lääkärin vastaanottohuoneiden ja asuinhuoneistojen jälkivarustukseen

*Fraunhofer IBP, IBP-raportti S 10349

Laadut ja värit

Monipuolisuuttaa unelmiesi sisustukseen

DUETTE®-kangasvekkikaihtimen erityisen kennorakenteen ansiosta kangas ei roiku. Viimeinen vekki on kuin ensimmäinen, sillä kangas pitää hyvin muotonsa. Sen tuntee ja näkee, erityisesti isoissa ikkunoissa – kauneus, laatu ja muotoilu yhdistyvät optimaalisesti.

DUETTE®-kangasvekkikaihdin täyttää toiveet unelmahuoneesta erittäin laajalla väripaletillaan ja erilaisilla rakenteillaan. Valikoima inspiroi ja antaa vapaat kädet yksilölliselle tilasuunnittelulle – ajattoman eleganssin tai modernin ajankohtaisen, lämpimät maanläheiset värit tai raikkaan sitruunanvihreän.

DUETTE®-kangasvekkikaihdin luo persoonallisuutta, oli kyseessä sitten olohuone, työtila, makuuhuone, keittiö, kylpyhuone tai talvipuutarha. Valittavana on erilaisia kangaslaatuja, läpikuultavista pimentäviin. Tilauksesta voidaan lisätä ominaisuuksia, esimerkiksi palosuojaus lastenhuoneiden tai julkisten tilojen kaihtimiin.

Laadut ja värit lyhyesti esitettynä:
 • Tasainen vekki myös isoilla ikkunapinnoilla
 • Hienot DUETTE®-laadut läpikuultavista täysin pimentäviin
 • Saatavana myös standardin DIN 4102 B1 mukaisia palosuojattuja laatuja
 • Erittäin laaja mallisto erilaisia värejä ja rakenteita